Over JR

John Reels BIO

John reels is een Artiest in hart en nieren

Niet tegenstaande dat zijn roots in de sport liggen,

In het bijzonder bij het  basketbal op Prof.top niveau

een sport waarvoor John zichzelf jaren met brio inzette

heeft John zijn levensloop een volledig nieuwe wending

genomen, en verkende hij de muziekwereld waarin hij

ondertussenvolledig vergroeid en gerespecteerd word

Biografie

Geboren onder de naam John Eeckeleers ,staat reeds meer dan 20 jaar op de planken als artiest. Toch kennen veel mensen dit Vlaams zangtalent nog niet. In 2009 verkozen tot ‘Meest Verdienstelijke Mechelaar’ en won in 2009 in Nederland de finale van de televisiewedstrijd "Una voce particolare" als John Eeckeleers,
Na het stopzetten van zijn sportcarrière, stelde een bevriende psycholoog hem de vraag wat hij in de toekomst zou willen doen. John zei al lachend “Awel, ik ga zingen”. Hij bleef niet ‘bij de pakken zitten’ zoals in de volksmond een gezegde, en vond In het toenmalige ‘Centrumblad’, een advertentie van een zanglerares.

John twijfelde niet en naam contact op. Het betrof een leerlinge van Lucienne Van Dijck (mezzo-sopraan) een zanglerares uit Aarschot, en werkte destijds in De Singel te Antwerpen.Jarenlang werd er ook zangles gevold bij Lucienne Van Dijck en Frans Van eetvelt
Op zijn tiende is John de sportieve kant opgegaan door te gaan basketten. Heel wat balletjes zijn er toen gegooid in ploegverband en in derde nationale Pitzemburg, vierde nationale Herentals, maar ook in provinciale wedstrijden werd hij ingeschakeld. De minder leuke kant aan zijn sportieve leven zijn de talrijke kwetsuren die hij als jongeman opgelopen heeft.

John heeft zijn jonge levensjaren doorgebracht in Mechelen op het Oud-Oefenplein, zeg maar ‘De Ploan’ in het Mechels dialect,de plaats waar hij geboren is,
Op een podium bloeit John helemaal open, dan is hij niet meer te stuiten. Omdat te bereiken waar hij vandaag staat, is er een zeer lange weg afgelegd. In het klassieke genre heeft hij zich in de muziekwereld gestort als bas-bariton, om later door te groeien naar tenor..
En is zijn ouders zeer dankbaar voor de mogelijkheden die ze hem gegeven hebben.
John Reels behaalde in 2009 als enige Belgische artiest ooit de Overwinning
in Nederland de finale van de Prestisieuze televisiewedstrijd "Una voce particolare"
onder de naam John Eeckeleers, een keerpunt in zijn carrière
John is als artiest het best geplaatst om via zijn muziek en concerten mensen een boodschap te brengen “Op een concert doe ik niet liever dan mijn liefde overbrengen naar het publiek toe. Bij de Mechelaars heeft hij al enkele jaren de harten doen smelten, nu is de tijd rijp om te reizen buiten de stadsgrenzen van zijn geliefde stad.
Om zijn zangcarrière levend te houden moest hij noodgedwongen ook het pad van andere muziekgenres kiezen. Zo is er jaren opgetreden in bars, op feestjes, in feesttenten, … met schlagermuziek, soul, rock & roll, …

John Reels zingt zowel een opera-aria , maar evenzeer nummers van Elvis Presley of Frank Sinatra , weliswaar dan wel met een heel ander timbre. “Hij heeft dat geluk dat hij met zijn stem dit toelaat,..Heel weinig zangers uit zijn genre kunnen de cross-over maken”.

De favoriete artiesten van John Reels zijn “ Helene Fischer, Malcolm Roberts, Vittorio Grigolo, Placido Domingo, Jonas Kaufmann. Maar de grootste favoriet is Mario Lanza. Zijn grootouders hadden muziekopname's van Mario Lanza en werd hij als kind al geraakt door die prachtige stem”.
John is ook enorm gefascineerd in Astrologie. Met dit andere kantje van hem wil hij vooral zijn ervaringen uit het leven doorgeven aan anderen. “Je moet niet altijd mensen afbreken, maar ook zo nu en dan iets positief zeggen, en liefde geven”

“Nu pas met het ouder worden, met alle tegenslagen die ik gehad heb, ga ik anders om met de wijsheid die ik gekregen heb. Ik heb geleerd dat mensen liefde nodig hebben, maar dat je ook dingen in je leven moet kunnen loslaten”
JR ARTIST MANAGEMENT
VG EVENTS / Gino Van Hamme
TICKETS
Tickets zijn online bestelbaar via ...
www.vgevents.be
JR CONCERT AGENDA
Nieuwe shows data in agenda ...

Weetjes over John Reels

Wat weinige gegeven is, is het stem bereik van bariton naar tenor, “Tenor Hero” in de vaktermen.
John Reels heeft de natuurlijke gave van een uitzonderlijk groot vocaal stem bereik, met een prachtige timbre.

waardoor hij diverse aria's kan zingen welke enkel voor tenoren zijn weg gelegd
Desondanks John Reels klassiek geschoold is en in hart en nieren een operazanger , heeft hij toch een bijzondere voorliefde ontwikkeld voor show gehalte

John Reels is niet je doorsnee zanger hij maakt van elk nr een niet te vergeten show nr
Een goede daad geeft John de energie en liefde, die hijzelf zo graag verspreid.
Zijn drang naar perfectionisme komt terug in zijn zang, voor zijn publiek wil John uitsluitend het beste van zichzelf geven.
John is ook enorm gefascineerd in Astrologie. Met dit andere kantje van hem wil hij vooral zijn ervaringen uit het leven doorgeven aan anderen. “Je moet niet altijd mensen afbreken, maar ook zo nu en dan iets positief zeggen, en liefde geven”

“Nu pas met het ouder worden, met alle tegenslagen die ik gehad heb, ga ik anders om met de wijsheid die ik gekregen heb. Ik heb geleerd dat mensen liefde nodig hebben, maar dat je ook dingen in je leven moet kunnen loslaten”

THE WALL BAND CONCERT

RELEASE ON DECEMBER 24,2016

Lorem

Partners / Sponsors